0232 464 60 69
bilgi@mavisanat.org
Konak Atatürk Kültür Merkezi - İzmir
Çocuk, Genç ve Yetişkin gruplarına özel sanat atölyelerimiz Konak AKM'de yirmi yıldır yürütülmektedir. Konservatuar mezunu sanatçılar, pedagojik formasyonu olan uzmanlar, drama liderleriyle yürüttüğümüz bu atölyeler, psikolog hocalarımız danışmanlığında Konak'da bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşmektedir.
Çocukların kendilerini ifade etme yöntemleri, yaratıcılık becerileri, günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara farklı bakış açısı getirebilmek ve kendilerini keşfetme temelinde çalışmalar yürütmektedir. Çocuklara bilimsel pedagoji ile yaklaşan, öğreten değil deneyimleten bir çalışma sistemidir. Resim, tiyatro, masal, maske, dans gibi bir çok sanat dalı çocukların ifade biçimlerini güçlendirmede ve onların kendilerini ifade etmelerinde kullanılmaktadır. Drama atölyelerinde içeriklerimiz psikologlar danışmanlığında hazırlanmaktadır.
Çocuklara Yaratıcı Dans atölyesi kapsamında çağdaş dans, hip-hop, doğaçlama gibi dünya danslarından bir yelpaze hazırlayarak, onlara dans pratikleri çalışmanın yanında ve farklı dans kültürlerle tanıştırma ve bakış açılarını zenginleştirme amacı taşımaktadır. Ayrıca farklı sanat dallarından gelen konuk sanatçılarla sanatsal deneyim alanını zenginleştirmeyi amaçlamaktayız.
Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro bölümü mezunu sanatçılar eşliğinde yürütülen bu atölyelerde, 8-10 yaş tiyatro grubunda çocukların yaşlarına uygun sahnelerden oluşan bir oyun sahnelenmektedir. 11-15 yaş Oyunculuk ve Sinema atölyesinde ise, doğaçlama ve rol çalışmalarıyla birlikte bu yaş grubunun kendi senaryosunu yazdığı bir kısa film çekilmektedir. Katılımcılara kamera önü oyunculuk ve gerçek bir film seti deneyimi yaşatılmaktadır. Her iki atölyede tiyatro sanatının yanında farklı sanat dallarından deneyim alanı oluşturulmakta ve çocuklara çok yönlü bir atölye deneyimi sunulmaktadır.
Kişisel gelişim yahut yazarlık alanında kariyer yapmak isteyenlerle, güzel sanatlar fakültelerinin yazarlık bölümlerine hazırlananlar için oluşturulan bu atölyede, temel yazı türleri üzerine uygulamaya dayalı çalışmalar yapılmaktadır. Öykü, deneme, senaryo ve roman gibi biçimler üzerine gidilen bu atölyede durum, tema, kişi, mekan, çatışma gibi yazı ögeleri üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Atölye liderlerimiz Dokuz Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık Bölümü'nden mezundur.